Nieuws

Op deze pagina's treft u het laatste nieuws van LUNIEK Training & Acteurs met o.a. seminars, lopende acties, media publicaties, handige documenten, tips en onze vakantieperiodes.

Nieuws | LUNIEK Training & Acteurs


Een derde van de conciërges op scholen in Nederland heeft te maken met fysieke agressie. Daarnaast wordt 80 procent geconfronteerd met verbale agressie.

Dat blijkt uit onderzoek van CNV Onderwijs waaraan ruim 1000 mensen met een ondersteunende functie in het onderwijs meededen.

De vormen van fysieke agressie variëren van een door opzet beschadigde auto tot mishandeling met blijvend letsel tot gevolg. Bij verbale agressie komt uitschelden het meest voor.

Zes op de tien conciërges heeft daarmee te maken gehad. Ook intimidatie (50 procent) en bedreiging (30 procent) komt vaak voor.

Van de deelnemers aan het onderzoek is 36 procent van mening dat agressief gedrag door scholieren richting onderwijsondersteunend personeel in vergelijking met 2002 is toegenomen.

Bijna een kwart (23 procent) zegt dat agressief gedrag door ouders richting conciërges vaker voorkomt in vergelijking met 10 jaar geleden. Agressie door collega's en leidinggevenden is daarentegen de voorbije jaren wel afgenomen.

De helft van de ondervraagden kent geen instructie of plan hoe om te gaan met onveilige situaties op school. ''We willen dat scholen de veiligheidsregels in de Arbo-wet beter gaan naleven'', aldus een woordvoerder van CNV Onderwijs.

Aanstaande 06 december 2012 organiseert LUNIEK voor het onderwijs personeel van het Markland College te Oudenbosch een lesdag. Tijdens de workshop 'OMSLAG' wordt onder meer verteld hoe je omgaat met lastig gedrag van leerlingen en ouders en de daarbij komende spanning.

Volgende cursusdata zijn:
Donderdag 17 januari 2013
Donderdag 21 februari 2013
Donderdag 14 maart 2013
Donderdag 11 april 2013
Donderdag 30 mei 2013
Donderdag 13 juni 2013

(Bron: www.nu.nl/algemeen/2941949/derde-van-concierges-heeft-last-van-geweld.html)

Wilt u ook aan de slag met onze expertise?

Bel vrijblijvend voor meer informatie:
024 - 323 14 14 of ga direct naar Contact.


« Terug naar nieuwsoverzicht