Nieuws

Op deze pagina treft u het laatste nieuws van LUNIEK Training & Acteurs met o.a. seminars, lopende acties, media publicaties, handige documenten, tips en onze vakantieperiodes.

Nieuws | LUNIEK Training & Acteurs
19 mei 2018


Je hebt korte lontjes, en je hebt hele korte lontjes. Een video van een man in de laatste categorie vliegt nu het internet over. Een passagier is daarin woedend op een buschauffeur die een half uur te laat is. Maar het is niet wat het lijkt, het gaat namelijk om een trainingsvideo van busmaatschappij Arriva."Ik heb godverredomme mijn sollicitatiegesprek gemist door jou!'. Een video waarop een grote, kale man flink tekeer gaat tegen een buschauffeur gaat op dit moment het hele internet over. Een minuut lang schreeuwt de man woedend tegen de chauffeur dat hij een half uur te laat is. 
 
"Nou heb ik mijn droombaan gemist ja!", roept de passagier. "Omdat jij te laat bent!". Na een minuut tegensputteren, weet de chauffeur eindelijk uit te leggen dat hij vaststond in het verkeer. Dan wordt de passagier redelijk: "Dus je had file? Zeg dan dan man."
 
Opleiding
Veel mensen denken dat de video echt is, zeker omdat de beelden met een mobiele telefoon zijn gemaakt. Het gaat echter om een trainingsvideo. Het is onderdeel van de opleiding van nieuwe buschauffeurs. "Wij willen onze mensen goed opleiden zodat ze opgewassen zijn tegen dit soort situaties".
 
"We kiezen voor zo realistisch mogelijke situaties. Dit soort dingen komen in het echt helaas ook voor." De boze man is een trainingsacteur, en de rest van de mensen zijn buschauffeurs in opleiding. "De kandidaten in de bus kunnen dus precies zien hoe hun collega achter het stuur reageert en dat is natuurlijk een prachtig leerproces." 
(Bron: RTLnieuws & Arriva)

« Terug naar nieuwsoverzicht