Meestal blijft agressie beperkt tot verbale agressie. Helaas maken sommige mensen de overstap van verbale agressie naar fysieke agressie. Maar hoe ga je daar mee om?

Diensten

Hoe voorkom je dat situaties uit de hand lopen en onveilig worden?
Door hierop te trainen vergroot je de kans dat je effectief reageert in stresssituaties. Om je gedrag en reactie tijdens dit soort situaties te trainen en ervoor te zorgen dat je de situatie kunt de-escaleren om er weer controle over te krijgen, wordt er tijdens deze training met concrete situaties geoefend. We oefenen met oplopende vormen van verbale agressie en met situaties waarin de ander een stap verder gaat en fysiek agressief wordt. We besteden hierbij aandacht aan de overgangsfase van verbale naar fysieke agressie. Bijvoorbeeld doordat vanuit verbale agressie de afstand wordt verkleind, mensen op korte afstand naar je gaan wijzen, je proberen aan te raken, je proberen te prikken, enzovoorts. Kortom, allemaal problemen die zich kunnen voordoen op (te) korte afstand. De nadruk blijft hierbij liggen op de-escaleren, en niet op ‘vechten’. 
 
Van professionaliteit naar zelfverdediging
Voor de daaropvolgende noodgevallen, verandert het kader: van professionaliteit naar zelfverdediging (met de bijbehorende proportionaliteit en subsidiariteit). We leren technieken aan om in deze situaties te verdedigen en je persoonlijke veiligheid te vergroten: je leert te verdedigen tegen de meest voorkomende ‘lompe aanvallen’, jezelf te bevrijden wanneer iemand je vastgrijpt of klem zet en de kans te creëren om zo snel mogelijk uit de situatie te komen. Daarbij werken we ook aan je non-verbale communicatie tijdens die verdediging om deze krachtiger te laten overkomen: je lichaamshouding, gebaren die je maakt, oogcontact, je gezichtsuitdrukking en het gebruik van je stem.
Samen met de fysieke weerbaarheidstrainer -die een ruime praktijkervaring heeft in het omgaan met zowel verbale als fysieke agressie- en onder het toeziend oog van onze vaste agressietrainer, oefen en leer je, hoe je je gedrag en weerbaarheid kunt toepassen in een fysiek wordende situatie. Vaste programma onderdelen: Veilige opstelling - Assertiviteit - Loskomen - Nederlandse wet - Zelfverdediging.

Nieuwsgierig geworden? Ook behoefte aan meer zekerheid? Als jij wil weten wat je kan en mag doen & je daar sterk invoelen, neem dan vrijblijvend contact op met:
024 - 323 14 14 of ga direct naar
« Contact »