Nieuws

Op deze pagina's treft u het laatste nieuws van LUNIEK Training & Acteurs met o.a. seminars, lopende acties, media publicaties, handige documenten, tips en onze vakantieperiodes.

Nieuws | LUNIEK Training & Acteurs


Eén op de vijf leraren op basisscholen en op het voortgezet onderwijs is het afgelopen schooljaar uitgescholden of op een andere manier verbaal bedreigd door leerlingen.  

Ook kregen leerkrachten te maken met de dreiging van onder meer klappen of schoppen.
Een op de tien meesters en juffen in het basisonderwijs en 2 procent van de leraren op het voortgezet onderwijs is geconfronteerd met fysiek geweld door leerlingen. Dat blijkt uit onderzoek van het AD en DUO Onderwijsonderzoek onder leraren.
 
Uit het onderzoek blijkt ook dat ouders dreigen met geweld richting docenten. Ongeveer een op de tien leraren is uitgescholden door ouders en circa één op de twintig is door ouders bedreigd met fysiek geweld.
Voor de meeste leraren heeft het fysieke of het verbale geweld door leerlingen overigens geen persoonlijke gevolgen, maar ongeveer een kwart heeft hierdoor wel minder plezier in het werk. Ongeveer een op de twaalf van hen functioneert daarnaast vanwege het geweld minder goed in zijn werk.
 
Aan het onderzoek deden in totaal 1.083 leerkrachten mee. Zij vulden online een vragenlijst in. (Bron: ANP)
 
Wilt u ook uw onderwijzend personeel trainen met fundamentele vaardigheden in het omgaan met agressief gedrag? Dan bent u bij LUNIEK Training & Acteurs bij het juiste adres.

Veel onderwijsinstellingen werken met groot succes volgens onze trainingsrecept en
onze handreiking veiligheidsbeleid. Uw docenten binnenkort ook?

Bel vrijblijvend voor meer informatie: 024 - 323 14 14 of ga direct naar Contact.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht