Nieuws

Op deze pagina's treft u het laatste nieuws van LUNIEK Training & Acteurs met o.a. seminars, lopende acties, media publicaties, handige documenten, tips en onze vakantieperiodes.

Nieuws | LUNIEK Training & Acteurs


Volgens TNO krijgen jaarlijks 1,6 miljoen werknemers te maken met ‘externe agressie’ op het werk. Dat concludeerde het onderzoeksbureau begin dit jaar uit de ‘Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden’ – ingevuld door ruim 42.000 werknemers. Met externe agressie wordt agressief gedrag van derden bedoeld. Klanten bijvoorbeeld, maar ook passagiers, leerlingen en patiënten. Binnen de gezondheidszorg komen werknemers het vaakst in aanraking met agressie. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om familieleden van patiënten die meer tijd eisen van de verpleging dan kan worden vrijgemaakt. Op de tweede en derde plaats staan de vastgoedsector en de detailhandel.

Er is vooral sprake van intimidatie, legt TNO-onderzoeker en tevens arbeids- en organisatiepsycholoog Seth van den Bossche uit. Waar 6 procent van de geënquêteerden ervaring zegt te hebben met fysiek geweld, is bijna 20 procent wel eens geïntimideerd op het werk. „Het is in dit geval nog niet tot lichamelijk contact gekomen, maar er wordt bijvoorbeeld gescholden of gedreigd met geweld. Iemand roept dan bijvoorbeeld dat hij of zij weet waar je kinderen naar school gaan.” (Lees het volledige artikel hier).

Wilt u ook uw personeel trainen in het omgaan met agressie? Bel vrijblijvend voor meer informatie: 024 - 323 14 14 of ga direct naar Contact

« Terug naar nieuwsoverzicht