Nieuws

Op deze pagina's treft u het laatste nieuws van LUNIEK Training & Acteurs met o.a. seminars, lopende acties, media publicaties, handige documenten, tips en onze vakantieperiodes.

Nieuws | LUNIEK Training & Acteurs


Handreiking ‘Aangifte doen’ voor ziekenhuismedewerkers vernieuwd (CAOP)
Wat gebeurt er als u aangifte doet na een agressie-incident? Waarom is aangifte doen altijd belangrijk? Onbekendheid met de gang van zaken en angst voor mogelijke gevolgen weerhouden ziekenhuismedewerkers er vaak van om na een agressie-incident aangifte te doen. Toch is aangifte doen belangrijk. Wat gebeurt er nadat u aangifte heeft gedaan? Wanneer stuurt de politie uw aangifte door naar het Openbaar Ministerie? En kunt u ook anoniem aangifte doen?

De nieuwe handreiking ‘Aangifte doen bij de politie’ geeft duidelijkheid over wat aangifte doen inhoudt en wat u kunt verwachten.
Bij het project Veiligezorg staat de samenwerking tussen ziekenhuizen, politie, justitie en gemeenten centraal. Die samenwerking heeft geleid tot afspraken over de manier waarop ziekenhuismedewerkers aangifte kunnen doen.
In de volledige handreiking leest u alles over onder meer:
- aangifte door de werkgever, of anoniem;
- het belang van een kwalitatief goede aangifte;
- de procedure bij de politie;
- schade verhalen.

Sinds juli dit jaar is het ook mogelijk om de aangifte digitaal te volgen. Wanneer de aangever inlogt met DigiD kan hij of zij bijvoorbeeld zien of de aangifte is afgehandeld en naar het Openbaar Ministerie is doorgestuurd.

 
Wilt u ook aan de slag met onze expertise?

Bel vrijblijvend voor meer informatie:
024 - 323 14 14 of ga direct naar Contact.


« Terug naar nieuwsoverzicht