Nieuws

Op deze pagina's treft u het laatste nieuws van LUNIEK Training & Acteurs met o.a. seminars, lopende acties, media publicaties, handige documenten, tips en onze vakantieperiodes.

Nieuws | LUNIEK Training & Acteurs


LUNIEK geeft advies in het boek "De Alles-Arts:
Communicatie in complexe situaties".
 
Hoe handel je het best in conflictsituaties met patiënten, collega's of familie van patiënten? Wat doe je wanneer je wordt benaderd door een boze, agressieve patiënt? Hoe krijg je een onwillige collega in beweging? 
Dit is een kleine greep van vragen waarop het boek "De Alles-Arts" antwoord geeft. Samen met Sierdjan Westen schreef LUNIEK mee aan deze leidraad voor complexe situaties in de dagelijkse praktijk van artsen.

Opbouw van het boek

Het eerste deel van het boek schetst 'de ziekenhuisarena' met verschillende aspecten van de cultuur binnen een ziekenhuis. Het tweede deel bespreekt theorieën, tools en 'niet-technische-vaardigheden' die je kunt gebruiken bij het oplossen van complexe situaties. In het derde deel staat een groot aantal herkenbare vlot geschreven praktijkverhalen.
Ieder hoofdstuk heeft een vaste heldere structuur: een casus, een diagnose en een recept met praktische tips en oplossingen die een arts direct kan inzetten in zijn werk. 

Ervaring in de gezondheidszorg
LUNIEK heeft een veelzijdige en uitgebreide ervaring met het opleiden van professionals in de gezondheidszorg, zoals in het AMC, VUMC, ZGT en Laurentius Ziekenhuis. Effectieve communicatie vormt namelijk de basis voor een goede uitkomst als er spanning of een conflict is met een collega, patiënt of familie. Wij zijn onder meer trainer bij Costa-VU, een vierdaagse communicatietraining voor artsen in opleiding (aios). 

Koop 'm snel!
Nieuwsgierig geworden? Klik op de afbeelding voor een inkijkexemplaar:
 Boek Alles-Arts (Inkijkexemplaar)

Je kunt het boek o.a. bestellen bij
PrelumManagementboekBol.com en Bruna.

Met dank aan Sierd-Jan Westen en de hoofdauteurs Martijn van der Kuip, Klaas Jan Nauta, Annemiek Nooteboom en Marceline Tutu van Furth.
 

Een demonstratie van een complexe situatie met lastig patiëntgedrag
Bij de boekpresentatie gaf LUNIEK tevens een demonstratie van een complexe situatie met lastig patiëntgedrag voor het aanwezige medisch publiek in het VUMC te Amsterdam (Links Sierd-Jan Westen, rechts Laurent Chamuleau).


Impressie van de boekpresentatie

Bestuursvoorzitter AMC, de redactie & auteurs

Wilt u ook aan de slag met onze expertise?

Bel vrijblijvend voor meer informatie:
024 - 323 14 14 of ga direct naar Contact.
 

« Terug naar nieuwsoverzicht